FAMILIE

Anton og Kirsten Nielsen

september 27th, 2015 Ingen kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Så har vi haft fætter-kusine komsammen igen. På Strandtangen i Skive. Vi sluttede med kaffebord hos Grethe i Skive og hun vidste en masse, som var nyt for os andre:

Anton kom oprindeligt til egnen fra det tyskbesatte Sønderjylland sammen med sin far og to brødre. De tre brødre blev anbragt hvert sit sted. De må dog stadig på en eller anden måde være registreret som “sønderjyder” for ved 1920-afstemningen rejste Anton tilbage til Sønderjylland for at stemme for områdets tilbagelevering til Danmark.

Gården i BjørnkærAnton og Kirstens sidste gård lå i Bjørnkær udenfor Skive. Det lyder typisk for Anton, at han solgte den få år før den blev udstykket til flere ejendomme og indbragte en del penge. Men måske var han nødt til det: Han spillede og drak og det blev så slemt for Kirsten, at hans voksne sønner sammen tog hjem og satte ham på plads.

CCI30092015_00007Efter Bjørnkær flyttede Anton og Kirsten til Resenvej 46A i Skive. Første salen var udlejet til en anden familie (med tvillinger). Mine fætre husker mest Anton for “altid nedadvendte mundvige” – han var sur og kunne i hvert fald ikke lide børn.

Det lyder som om, Kirsten var den, der holdt familien kørende, så er der ikke nogen, der kan nogen historier om hende?

Her har vi Kirsten med næsten alle hendes børn, Magda mangler og vi tror det er fordi hun er højgravid med Erik. Billedet er fra ca 1950, Stående: Einer, Marie (ældst. 48 år), Christian, Arne, Johannes, Anna (ca 40 år), siddende: Metha, Kirsten, Stinne (yngst, ca 31 år).

CCI30092015_00003CCI30092015_00002

Steder i familiens liv:

famnielsensteder

Tags:

About the author

Ejer og softwarearkitekt i InfoShare (www.infoshare.dk) siden 1992. Uddannet som civilingeniør i Systemkonstruktion (M.S.EE) fra AUC 1978.

Henry 90

Ingen kommentarer

Farvel til Bent

Ingen kommentarer

Ruth 80 år

Ingen kommentarer

Farvel til Kurt

Ingen kommentarer

Thorkild 80 år

Ingen kommentarer

Fam. Nielsen fætter-kusine i Ulbjerg

Ingen kommentarer