FAMILIE

Farvel til Kurt

september 18th, 2019 Ingen kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Sommerens fjerde tur til Jylland var af den mindre fornøjelige slags. Min fætter Kurt Nordentoft døde den 13. september og blev bisat fra Velling Kirke den 18. Både han og vi andre vidste godt, at det var op over, men det ville jo have været dejligt, hvis han havde kunnet få sin 80 års fødselsdag i oktober med. Som han selv sagde: “Festen er planlagt – men jeg ved endnu ikke om det bliver fødselsdag eller gravøl.”

Jeg havde kun kendt Kurt i 10 år: Han var barn af min onkel Kristian, som ikke fik lov til at gifte sig med Kurts mor selv om hun var gravid med Kurt. Og med familien Nielsens ikke ligefrem overvældende sammenhold, så var han gået i glemmebogen indtil moster Stinne kort før sin død kom til at snakke om Ringkøbing med Ruth: “Jamen, der bor Kurt jo”. Og det var jo heldigt for os andre (og forhåbentligt også for Kurt). Kurt var i mange år i bestyrelsen for Stauning Flymuseum og en af de ting, jeg husker levende er den rundvisning, han arrangerede der i forbindelse med et af vore fætter-kusine arrangementer.

Kurt mistede sin kone, Kirsten for kun lidt over et år siden og det var han selvfølgelig meget bedrøvet over. Han havde prostatakræft og vidste at det var et spørgsmål om relativt begrænset tid. Det var også medvirkende til, at vi var ivrige efter at få gennemført det sidste nielsenske fætter-kusine-arrangement inden vi kom for langt hen på sommeren og da havde Kurt det rimeligt godt. Senere fik han en del smerter, men det var kun den sidste uge, han blev så kraftigt medicineret, at han selv mistede kontrollen. Men han huskede at minde sin datter, Helle, om, at der skulle være rigeligt med lagkage til gravøllet. Og det var der.

20190918_113712resiz

kirsten kurt

Tags:

About the author

Ejer og softwarearkitekt i InfoShare (www.infoshare.dk) siden 1992. Uddannet som civilingeniør i Systemkonstruktion (M.S.EE) fra AUC 1978.

Henry 90

Ingen kommentarer

Farvel til Bent

Ingen kommentarer

Ruth 80 år

Ingen kommentarer

Thorkild 80 år

Ingen kommentarer

Fam. Nielsen fætter-kusine i Ulbjerg

Ingen kommentarer

Fam. Skov fætter-kusine i Ulbjerg

Ingen kommentarer